Accu / Batterij conditie

Hoe lang uw accu of batterij meegaat hangt af van vele factoren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wat u aan het doen bent, is het scherm de hele tijd aan dan kost dit continue stroom. Draaien er 1 of meerdere programma's en zijn dit zwaardere of lichtere bewerkingen dan moet de processor hierop inspelen wat weer tot meer of minder stroomverbruik leidt.

Het is dan ook vrijwel onmogelijk om te zeggen hoe lang een accu of batterij het uithoudt of meegaat aangezien wij ook niet kunnen weten wat iemand ermee doet of wilt gaan doen.

Om deze reden doen wij dan ook een 'UUR-test', dit houdt in dat wij een youtube filmpje een uur lang laten draaien waarbij de processor bezig moet blijven met verwerken, het scherm aan moet zijn en de internetverbinding continue moet draaien om het filmpje te streamen.
Deze vorm van testen zorgt voor een gemiddelde verbruik waardoor we na 1 uur kunnen zien hoeveel % de accu verminderd is. Wij hanteren bij telefoons een gemiddeld verbruik tussen de 20% en 40%. Bij dit verbruik zal een telefoon of tablet gemiddeld 1 dag volhouden op een volgeladen accu.

Let wel, dit alles is ervan uitgaan van normaal/gemiddeld gebruik, continue gamen e.d. zal de accu vele malen sneller ontladen.

Tenslotte hangt het ook nog af hoe, hoe vaak en op welk moment een accu weer wordt opgeladen. Wacht u tot deze helemaal leeg is? of todat het apparaat het aangeeft? of heeft u hem aan de oplader wanneer het u uitkomt of misschien wel continue?

Gebruik altijd de juiste oplader zodat u laadt met de juiste spanning en amperage!

Let op, in de winter kunnen koudere temperaturen zorgen voor lagere percentages en sneller leeglopende accu's, dit is een normaal en tijdelijk verschijnsel en zal weer verdwenen zijn zodra het toestel weer normale temperaturen heeft.